Geschiedenis Duinrell

Philip van Zuylen van Nijevelt (1898-1940) was cavalerist en kamerheer van koningin Wilhelmina toen hij op 19 april 1935 de poorten van Landgoed Duinrell voor het publiek opende. Er was niet veel meer dan een theetuin met speeltoestellen eromheen. In het verleden was er een skibaan, verder werden er motorcrosswedstrijden gehouden.

Philip woonde met zijn vrouw Constance gravin van Zuylen van Nijevelt-baronesse van Pallandt en zoon Hugo op het “kasteel” (het grote landhuis), gebouwd in 1682. Op 12 mei 1940 werd hij als verdachte passant aangemerkt en door Nederlandse militairen op zijn eigen landgoed om het leven gebracht.

Na de oorlog werd Duinrell op bescheiden schaal geëxploiteerd en naast dagrecreatie creëerden de Van Zuylens met een klein team van medewerkers ook overnachtingsmogelijkheden. Hugo werkte aan een internationale carrière en hield zich in zijn vrije tijd bezig met de ontwikkeling van Duinrell. Constance bleef op Duinrell wonen en fokte cairnterriërs. Zij koos er echter voor om niet meer het “kasteel” te bewonen en nam met haar gezin haar intrek in boerderij Oudt Duinrell aan de rand van het landgoed. Deze stamt ook uit de 17e eeuw.

Constance wilde in 1962 Duinrell verkopen aan de Haagse vastgoedhandelaar Reinder Zwolsman. Met tegenzin onderhandelde Hugo voor haar hierover. De directeur van buiten de familie kreeg intussen van Zwolsman een betere baan elders. Dit wekte irritatie waardoor de verkoop niet door ging; Hugo zegde zijn baan op en werd zelf directeur. Duinrell werd uiteindelijk zijn levenswerk.

Praktische informatie Duinrell

Duinrell

Openingstijden Duinrell:

Ma t/m do 10:00 tot 17:00
Do t/m za 10:00 tot 17:30

Adres:

Duinrell 1
2242 JP in Wassenaar

Telefoonnummer:

070 – 5155 255

Alle attracties van Duinrell

  • Type

Park Plattegrond Duinrell

Duinrell - Park Plattegrond - Pretpark Vergelijker.nl