Kwakus Kwebbel Show

Duinrell | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Poedele, poedele, poedele…

Kwakus Kwebbel is hartstikke blij dat hij lekker aan het water woont, maar Mollie de Mol vindt het allemaal maar niks. Want bij water wonen insecten en één van hen heeft hem op zijn kop geprikt. Weet jij wie het was?

De Kwakus Kwebbel Show is een 15 minuten durende computergestuurde poppenshow in Duinrell. De voorstelling ging in première op 9 juni 1988 in het bijzijn van de stemacteurs. De show is de opvolger van de Insectenshow. Joost Timp, de zoon van Mies Bouwman, schreef de teksten en bedacht de liedjes. De opnames vonden plaats in de Wisseloord studio’s in Hilversum, volgens een krantenartikel “om het niet te blikkeren te laten klinken”.

De Kwakus Kwebbel Show bevindt zich in het themagedeelte ‘Rick’s Avonturenburcht’. Bij de opening heette dat gedeelte van Duinrell nog ‘Wonderland’. Vanaf 11.00 uur tot een uur voor het sluiten van het park (16.00/17.00 uur) is de show elk uur te zien. De Kwakus Kwebbel Show is een zaal met lage bankjes. Voorin staat een soort podium met een doek ervoor. Het enige dat je ziet zijn de handen van de Mol. Aan de wanden van de zaal staan de teksten van de liedjes die de dieren zingen. Op het moment dat dat liedje komt, schijnt er een spotje op de juiste tekst.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mCA7Dx70s1M?rel=0&showinfo=0&start=60" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Show

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Claire Bossum

    Voor de kindjes een erg grappige show. Doet me denken aan ‘wie heeft er op m’n hoofd gepoept’ 😛 maar dan ‘wie heeft me gestoken’.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *