Diorama

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Alles in het klein als minatuurwereld

Bezoek een wereld van miniatuur en kijk hoe de treintjes voorbij komen in deze betoverende wereld waar dag en nacht elkaar afwisselen. Ontdek hoe de kleine dorpjes, omgeven door bergen en rivieren, tot leven komen. Vind alle bewoners tijdens hun dagelijkse bezigheden. In deze indoor attractie Diorama is iedereen welkom. In het sprookjesachtige Marerijk vind je Diorama, slechts 10 minuten lopen vanaf de ingang.

Het Diorama is een miniatuurwereld, gelegen in het Marerijk in de Efteling. Anton Pieck ontwierp deze zeer gedetailleerde wereld, die op 25 mei 1971 werd geopend ter ere van het twintigjarig bestaan van de Efteling (gerekend vanaf de opening van de speeltuin in de Efteling in 1951). Het bevindt zich in het Carrouselpaleis, naast het Waterorgel.

In een overdekte hal bevindt zich een zestig meter lange vitrine met daarin op schaal bergen, huizen, kastelen en kerken, waartussen modeltreintjes rijden, automobielen zich voortbewegen en echt water stroomt. Ook is het Spookslot is in Diorama te zien. Het diorama heeft een dag- en een nachtzijde. Bij hoge uitzondering maakte Märklin jarenlang speciaal voor de Efteling de Minex stoomtreintjes (schaal 0) die op de voorgrond rijden.

In 2007 werd Diorama volledig gerenoveerd: alle rails werden vervangen, de schakelmechanismen voor de seinen zijn verwijderd en er is een zevental kleine attracties uit de ‘grote’ Efteling toegevoegd, waaronder Holle Bolle Gijs, het Ganzenhoedstertje en Zwaan-kleef-aan. Ook Anton Pieck heeft, zittend achter zijn schildersezel, een plekje gekregen in het Diorama.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mjU7Lzy5cnU?rel=0&showinfo=0&start=95" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Remco Hakker

    prachtig gemaakt allemaal, 😮 de tijd en aandacht zeker de moeite om er even doorheen te lopen als je er toch bent. Vooral als je van miniatuur dingen houdt.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *