Spookslot

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Spookhuis

Aanschouw een spannend tafereel als de torenklok in het Spookslot slaat begint alles spookachtig te bewegen. Duistere figuren komen te leven en zelfs de pilaren deinzen op de muziek mee. Aanschouw dit griezelige tafereel in het donker en probeer niet al te vaak te schrikken… Let op: deze attractie is eng voor kleine kinderen.

Het Spookslot in de Efteling is opgetrokken als een ruïne van een kasteel, waarin bezoekers iedere tien minuten middels een volledig geconditioneerd binnentafereel een voorstelling kunnen bekijken. Door middel van decor, licht, muziek, animatronics en speciale effecten komen tijdens de voorstelling de catacomben en het kerkhof van een klooster tot leven.

Het Spookslot is te bereiken halverwege de Pardoes Promenade, via de poort met het grote slot aan het Sterrenplein, of vanaf de Piraña door de tunnel tegenover de wildwaterbaan of vanaf het pad ten westen van de Gondoletta, via het Heksenpad. De ingang ligt aan het Spookslotplein, vlakbij PandaDroom en de Bobsleebaan.

De attractie werd ontworpen door Ton van de Ven en geopend in 1978. Het was de eerste grote attractie waar Van de Ven de creatieve leiding had en markeert de start van een groot meerjarenplan dat tot in de jaren tachtig werd uitgewerkt om van het natuurpark De Efteling een groot attractiepark te maken. De unieke uitvoering van het Spookslot was van grote invloed op veel latere attracties in de Efteling.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PQclWVXL8Tc?rel=0&showinfo=0&start=5" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. mama lou

    Je moet er van houden, mijn kinderen hadden er nog 2 nachten “plezier” van 🙁 dus ik zou het niet doen. waren overigens onder de 5 jaar.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *