Polka Marina

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Koggenmolen bootje varen!

Stap in één van de bootjes en ervaar de dans van de zee. Deins over golven, langs de spuitende walvis en dobber op en neer in één van de 23 koggen. Een leuk avontuur voor klein en groot.

Polka Marina in de Efteling. De attractie ligt in Ruigrijk en is geopend in 1984. De bouw ervan kostte destijds 1,5 miljoen gulden. Polka Marina is een carrouselachtige attractie waarbij men, gezeten in bootjes, rondjes ‘vaart’. De attractie heet ook wel de Koggenmolen omdat de bootjes waarin men zit koggen worden genoemd. Deze koggen maken tijdens de rit een golvende beweging, veroorzaakt door de vorm van de baan. De letterlijke betekenis van Polka Marina is “dans van de zee”.

Polka Marina is een rustig alternatief voor wie de andere attracties in dit gedeelte van de Efteling te wild vindt. Met het idee om ook de jongste doelgroep wat te doen te geven werd de draaimolen gebouwd. De molen zelf is een idee van de technische staf van de Efteling. Vekoma, die eerder verantwoordelijk was voor de Python, nam de constructie voor haar rekening. De baan waar de schuitjes overheen gaan is zelfs van hetzelfde type als dat van de Python. De attractie kwam in de catalogus van Vekoma en is in de jaren tachtig in heel wat parken in Europa en Amerika gebouwd.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MgtaEqvdIQA?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Carrousel

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. 45Mrietje

    De Pola Marina 🙂 voelt wel wat oud aan hier en daar

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *