Donderstenen

Hellendoorn | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

De Dondersteen van Hellendoorn!

Welke kant ga jij op? Laat je leiden door de Donderstenen van Hellendoorn. Ik hoop dat ze je de goeie kant op leiden. Maar je weet het nooit met ze! Deze stalen achtbaan is uitermate geschikt voor kinderen en families. Door zijn lage maximale snelheid en laag maximaal hoogste punt is deze achtbaan vooral leuk voor kinderen en jongeren.

Maar vergis je niet! In de Donderstenen suis je alle kanten op. Na een klim naar het hoogste punt wordt je losgelaten en ga je met een noodgang naar beneden. Ik hoop dat je flink geniet van deze afdaling want voor je het weet wordt je in de scherpe bochten alle kanten op geslingerd. Bereid je vast voor op de volgende klim! Die gelijk weer wordt gevolgd door een afdaling! Wat een pret in deze achtbaan!

De maximale snelheid van de Donderstenen ligt op 39 kilometer per uur. Dit licht in verhouding met de maximale hoogte van 9 meter. Deze achtbaan is dus een rustige attractie. De totale baan lengte is ook kort: 222 meter. De baan is gebouwd door de attractiebouwer Zierer en maakt gebruik van 1 trein met 10 wagons die ieder plaats bieden aan 2 personen naast elkaar. De gehele rit duurt 1:30 min.

De baan is gethematiseerd met ‘donderstenen’ en bomen met gezichten. Het thema is een leuke verrassing voor de bezoekers van de baan omdat het er leuk uitziet. De achtbaan  opende op 9 april 2005.

Donderstenen is één van de drie achtbanen van Avonturenpark Hellendoorn. De andere twee achtbanen zijn de Rioolrat en de Tornado. Van deze achtbanen is de Tornado de achtbaan voor de echte trill seakers. De Rioolrat en de Donderstenen zijn vooral leuk voor kinderen en families. Het leuke aan de Rioolrat is dat hij voor het grootste deel indoor en verduisterd is.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xAlQ5jDtAro?rel=0&showinfo=0&start=9" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 90

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Inge

    Geinige achtbaan. niet zo indrukwekkend. Vooral leuk voor kinderen. Zoals het hele park eigenlijk

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *