[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Voel je als een rat in het duister!

De Rioolrat is een stalen achtbaan van het model Junior Coaster. Dit betekend dat de achtbaan voornamelijk geschikt is voor kinderen en jongeren. Raas door de overdekte hal van Hellendoorn. In het duister komen sommige bochten als een complete verrassing. Dit maakt de achtbaan leuk!

Na een korte klim wordt je losgelaten en begint de rit. Goed kijken als je wilt zien waar je naartoe gaat! Want door de overdekte hal is dit heel moeilijk te zien. De achtbaan is geschikt voor hele gezinnen. Omdat de maximale hoogte en snelheid laag liggen is hij leuk voor kinderen. De verschillende verrassingseffecten die in de baan zitten maken hem leuk voor de wat oudere achtbaan fans. De Rioolrat is een attractie die je zeker niet mag missen!

Het thema van de Rioolrat is erg leuk. De hele baan speelt zich namelijk af in de Riolen van de grote stad Parijs! Het voelt alsof je daar echt bent. Behalve de stank dan, die ontbreekt gelukkig. Je kijkt je ogen uit naar de goed belichte thema stukken.

De maximale snelheid van de achtbaan is 45 kilometer per uur. De hele baan is 305 meter lang. De trein doet er 1:38 min over om de rails over te gaan. Dit stelt de baan in staat om 800 bezoekers per uur te verwerken. Tijdens de reis moet je even glimlachen. Er wordt namelijk een onride foto van je gemaakt die je na de baan aankunt schaffen. Vekoma is de bouwer van deze achtbaan.

De Rioolrat is één van de drie achtbanen van Avonturenpark Hellendoorn. De andere twee achtbanen zijn de Donderstenen en de Tornado. Van deze achtbanen is de Tornado de achtbaan voor de echte trill seakers. De Donderstenen en de Rioolrat zijn vooral leuk voor kinderen en families. De Donderstenen is de meest rustige van de drie.

Is de Rioolrat toch te eng? Geen probleem, maak gebruik van de Chicken-Exit vlak voordat je aan boord gaat.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-Ccew2qWjvE?rel=0&showinfo=0&start=19" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 120

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Rat12

    Leuke baan. best leuk dat hij verdonkerd is! 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *