Hoogste achtbanen ter wereld

Welkom bij de allerhoogste lijst!
Snelste achtbanen ter wereldBeste pretpark Nederland

Top 10 hoogste achtbanen ter wereld

Voor elke achtbaan fan is dit een spannende lijst. In deze droomlijst met hoogste achtbanen ter wereld vind je de achtbanen die tot extreme hoogten rijken! Hier vind je namelijk de 10 hoogste achtbanen ter wereld! Helaas voor de Nederlanders onder ons vinden we geen opties in deze lijst op Nederlandse grond. De meest dichtbije optie vinden we in Spanje. Benieuwd naar de Nederlandse toppers die wel in de buurt liggen? Kijk dan bij de snelste achtbanen van Nederland en de lijst met de beste achtbanen van Nederland. Als bonus geven we niet alleen de maximale hoogte maar ook andere specs van de achtbanen die leuk zijn om te weten. Naast natuurlijk de hoogte is opvallend lang aan de achtbanen op deze lijst de lengte van de baan en de rit duur! Zet je schrap, doe de beugel naar beneden en klik je riem vast, hier komt hij dan: De 10 hoogste achtbanen ter wereld!!

10. Intimidator 305 (93 m)

De Intimidator 305 vinden we in het Amerikaanse Kings Dominion in Doswell. De Intimidator 305 is een stalen Gigacoaster. Dat wil zeggen dat hij hoger is dan 90 meter. Na een flinke klim bereik je het hoogste punt en start de trein naar beneden. Met enorme snelheid schiet je de rest van de baan door. De Intimidator 305 is gebouwd door Intamin AG in 2010. De baan van de naam is afgeleid van zijn hoogte in feet: namelijk 305 voet.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 4.5 g

Maximale snelheid

145

Km/u

Baanhoogte

93

Meter

Baanlengte

1555

Meter

Ritduur

3:00

Minuten

9. Leviathan (93.3 m)

Net iets hoger dan zijn voorganger vinden we op nummer 9 van de hoogste achtbanen ter wereld de Leviathan. Deze achtbaan, die vernoemd is naar een Bijbels zeemonster, staat in Canada’s Wonderland in Vaughan. De achtbaan is de snelste achtbaan van Canada. Deze baan is nog langer dan die van de nummer 10 en duurt daarom ook nog langer! Na de klim die al bijna een minuut duurt begint de val van deze gigantische hoogte. De Leviathan houdt zijn snelheid iets minder goed vast dan zijn voorganger door de vele hoogteverschillen in het vervolg van de baan. Hij is gebouwd door Bolliger en Mabillard in 2012.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 4.5 g

Maximale snelheid

148

Km/u

Baanhoogte

93.3

Meter

Baanlengte

1672

Meter

Ritduur

3:28

Minuten

8. Millennium Force (94 m)

De Millennium Force staat niet alleen bij de hoogste achtbanen ter wereld maar is ook de hekkensluiter van de 10 snelste achtbanen ter wereld. De Millennium Force staat in het pretpark Cedar Point in Sandusky, USA. De achtbaan is een stalen gigacoaster die met een stalen kabel omhoog getakeld wordt. Met 150 kilometer per uur is hij net iets sneller dan zijn 2 voorgangers. Ondanks dat de baanlengte een stuk langer is dan zijn voorgangers is de rit toch sneller voorbij. Dit komt door zijn fantastische gemiddelde snelheid! De Millennium Force is gebouwd door Intamin AG in het jaar, je kunt het al raden, 2000.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: 4.5 g

Maximale snelheid

150

Km/u

Baanhoogte

94.5

Meter

Baanlengte

2010

Meter

Ritduur

2:20

Minuten

7. Steel Dragon 2000 (97 m)

Ook de Steel Dragon 2000 verovert een plek op de lijst van snelste achtbanen ter wereld. Maar wat betreft de hoogste achtbanen ter wereld staat hij op nummer 7. Om deze achtbaan te bezoeken vliegen we ‘s werelds grootste landmassa over tot we in Japan zijn. Deze reus staat in het attractiepark Nagashima Spa in Japan. De achtbaan is gebouwd door Morgan en geopend op 8 januari 2000. Volgens de Chinese kalander is dat het jaar van de draak. Daar komt dus ook de naam van de Steel Dragon 2000 vandaan. De Steel Dragon 2000 is de langste achtbaan ter wereld! De baan duurt daarom 4 minuten! Je bent dan ook al ruim anderhalve minuut onderweg voordat je het hoogste punt hebt bereikt. De Steel Dragon is ook één van de duurste achtbanen ooit gebouwd. De kosten waren meer dan 50 miljoen dollar! Dit komt omdat er extra veel staal gebruikt moest worden zodat de achtbaan aardbeving bestendig is.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: Onbekend

Maximale snelheid

152.9

Km/u

Baanhoogte

97

Meter

Baanlengte

2479

Meter

Ritduur

4:00

Minuten

6. Fury 325 (99 m)

Net zo snel als de nummer 7 hoogste achtbaan ter wereld is de Fury 325 in het park Carrowinds in de USA. Ook deze achtbaan is vernoemd naar zijn hoogte in feet: 325 voet. Dit is goed voor de nummer 6 op de lijst van hoogste achtbanen ter wereld en hij bereikt hiermee net niet de 100 meter grens. Misschien is het toeval maar zelfs de rit duur van deze baan is 3:25 min. De trein van de Fury 325 wordt met een kabel omhoog getrokken naar het hoogste punt waarna hij naar beneden stort. Met een schuinte van 81 graden bereikt de trein zijn topsnelheid. De baan is gebouwd door Bolliger en Mabillard in 2015. Het leuke aan de baan is dat je door de vele bochten flink door elkaar wordt geschut.

Inversies: 0
Maximale g-kracht: onbekend

Maximale snelheid

152.9

Km/u

Baanhoogte

99

Meter

Baanlengte

2012

Meter

Ritduur

3:25

Minuten

5. Red Force (112 m)

Vanaf nu komen we een totaal ander type achtbaan tegen. Namelijk het soort wat met enorme snelheid wordt afgeschoten. Dan flink de hoogte in gaat en na de afdaling weer terugkeert naar het station. Kort maar intensief. De eerste op de lijst vinden we in Europa. Namelijk in het park Ferrari Land in Salou (Spanje). Naast dat het de hoogste achtbaan van Europa is, is het ook de snelste van ons continent. De baan is geopend in 2017 en gebouwd door Intamin AG. De Red Force is de eerste achtbaan in de lijst van hoogste achtbanen ter wereld die de 100 meter grens passeert!

Inversies: 0
Acceleratiesnelheid: 0 tot 180 in 5 seconden
Maximale g-kracht: 4.7 g

Maximale snelheid

180

Km/u

Baanhoogte

112

Meter

Baanlengte

880

Meter

Ritduur

0:50

Minuten

4. Tower of Terror 2 (115 m)

Dit was ‘s Werelds eerste achtbaan die de 100 mijl per uur grens overschrijd! De Tower of Terror 2 lijkt op de Red Force in lancering en beleving met het verschil dat hij geen gesloten circuit heeft. Je gaat dus via dezelfde weg weer terug naar het station. Ook is hij een stuk minder snel dan zijn voorganger. Maar hij is hoger dus vandaar een hogere notering in de lijst. Na een indoor achteruit lancering schiet je de lucht in! De Tower of Terror 2 stamt uit 1997 en is daarmee de oudste achtbaan op deze lijst. Hij is gebouwd door Intamin AG en je vindt de Tower of Terror 2 in het Australische attractiepark Dreamworld. Hij is hiermee de snelste en hoogste achtbaan van Australië.

Inversies: 0
Acceleratiesnelheid: 0 tot 160.9 in 7 seconden
Maximale g-kracht: 4.5 g

Maximale snelheid

160.9

Km/u

Baanhoogte

115

Meter

Baanlengte

376.4

Meter

Ritduur

0:28

Minuten

3. Superman: Escape from Krypton (126.5 m)

Opvallend aan Superman: Escape from Krypton is dat hij stukken hoger is dan de nummer 2 maar toch eenzelfde maximale snelheid bereikt. De Superman: Escape From Krypton staat in Six Flags Magic mountain in de USA. Net als de Tower of Terror 2 is Superman: Escape From Krypton een gelanceerde stalen shuttle achtbaan. Het leuke aan de Superman: Escape from Krypton is dat het ook nog eens een tweeling achtbaan is. Hij bestaat dus eigenlijk ook 2 identieke achtbanen. De baan is gebouwd in 1997 door Intamin AG.

Inversies: 0
Acceleratiesnelheid: 0 tot 160.9 in 7 seconden
Maximale g-kracht: 4.5 g

Maximale snelheid

160.9

Km/u

Baanhoogte

126.5

Meter

Baanlengte

367.4

Meter

Ritduur

0:30

Minuten

2. Top Thrill Dragster (128 m)

De Top Thrill Dragster was de eerste achtbaan die de 400 feet grens overschreed en had bij zijn bouw in 2003 door Intamin AG zowel de records van snelste en hoogste achtbaan ter wereld. In 2005 raakte hij deze records kwijt aan de Kingda Ka. De Top Thrill Dragster staat net als de Millennium Force in het Amerikaanse park Cedar Point. Dit park staat bekend om zijn vele achtbanen. De Top Thrill Dragster is een stalen gelanceerde achtbaan met een gesloten circuit. Je wordt met enorme snelheid afgeschoten waarna je de enorme top bereikt. Vervolgens stort je in een draaiende beweging weer naar beneden en ga je terug naar het station.

Inversies: 0
Acceleratiesnelheid: 0 tot 193 in 3.8 seconden
Maximale g-kracht: 4 g

Maximale snelheid

193

Km/u

Baanhoogte

128

Meter

Baanlengte

850

Meter

Ritduur

0:30

Minuten

1. Kingda Ka (139 m)

Welkom bij de achtbaan ter achtbanen. De allerhoogste reus ter wereld! 139 meter is daadwerkelijk onvoorstelbaar hoog. Het uitzicht is dan ook enorm. Maar veel tijd om ervan te genieten heb je niet. Bijna direct raas je vanaf het hoogste punt weer naar beneden. De Kingda Ka is een stalen gelanceerde achtbaan in het attractiepark Six Flags Great Adventure. in de USA. Ook deze achtbaan is kort maar intens. Je wordt met enorme snelheid afgeschoten en zo bereik je binnen no time het hoogste punt. Dan stort je de diepte in recht naar beneden terwijl de baan draait. Heel af en toe is de lancering niet krachtig genoeg om over het hoogste punt heen te komen. Geen nood: de Kingda Ka is hierop gebouwd. Als dit gebeurt stort je achteruit terug naar het station om vervolgens opnieuw afgeschoten te worden! De baan is gebouwd door Intamin AG in 2005. Helaas heeft de Kingda Ka regelmatig last van technische problemen.

Inversies: 0
Acceleratiesnelheid: 0 tot 206 in 3.5 seconden
Maximale g-kracht: 5 g

Maximale snelheid

206

Km/u

Baanhoogte

139

Meter

Baanlengte

950

Meter

Ritduur

0:28

Minuten

Jouw reactie op de top 10 hoogste achtbanen ter wereld

Dit was hem dan: de 10 hoogste achtbanen ter wereld! We zijn heel benieuw wat jij er van vond. Laat het weten in de reactie!

4 Reacties

 1. boris

  Dankjewel pretparkvergelijker! Zonder deze site had ik geen 10 kunnen hallen voor mijn spreekbeurt.

  Antwoord
  • thijn

   ik ook niet

 2. dean

  wat e hek is dit

  Antwoord
  • seblolol

   Achtbanen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10. Millennium Force

Snelste achtbanen ter wereld - Millennium Force - Pretpark vergelijker.nl

9. Steel Dragon 2000

snelste achtbanen ter wereld - Steel Dragon 2000 - Pretpark vergelijker.nl

8. Fury 325

snelste achtbanen ter wereld - Fury 325 - Pretpark vergelijker.nl

7. Tower of Terror 2

Snelste achtbanen ter wereld - Tower of Terror 2 - Pretpark vergelijker.nl

6. Superman: Escape from Krypton

Snelste achtbanen ter wereld - Superman Escape from Krypton - Pretpark vergelijker.nl

5. Do-Dodonpa

snelste achtbanen ter wereld - Do-Dodonpa - Pretpark vergelijker.nl

4. Red Force

snelste achtbanen ter wereld - Red Force - Pretpark vergelijker.nl

3. Top Thrill Dragster

snelste achtbanen ter wereld - Top Thrill Dragster - Pretpark vergelijker.nl

2. Kingda Ka

snelste achtbanen ter wereld - Kingda Ka - Pretpark vergelijker.nl

1. Formula Rossa

snelste achtbanen ter wereld - Formula Rossa - Pretpark vergelijker.nl