Raik - Phantasialand - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Een van de snelste en langste boomerang family achtbanen ter wereld!

Word achteruit getrokken door de een van de langste en snelste boomerang family achtbaan ter wereld om vervolgens losgelaten te worden over de rails. Je schiet over de baan terug naar het station. Terwijl je daar met een noodgang voorbij raast begint de Raik echt! Scherpe bochten. Hoge snelheden. Flinke hoogten! Je kan het zo gek niet bedenken. En daar.. waar de rails ophoudt.. gaat de trein gewoon weer terug! Inderdaad.. in zijn achteruit! Wat een fantastische rit!

De Raik is een stalen family boomerang achtbaan. Boomerang wil zeggen dat hij de track een keer vooruit en achteruit doorgaat. Hij doet geen rondje maar komt terug bij het station. Een family achtbaan houdt in dat de baan redelijk rustig is. Je kan er met de hele familie in. Kinderen van 1 meter zijn al welkom.

De baan van de Raik is kort. Maar deze gaat er 2 keer overheen. De lengte van de baan is 210 meter. Daar zal het treintje met een top snelheid van 62 kilometer per uur overheen razen. Het hoogste punt van de baan bevind zich op 25 meter. Leuk aan deze baan is dat je de achtbaan Taron verschillende keren kruist!

De achtbaan is gemaakt van staal en in 2016 geopend en gebouwd door de Nederlandse attractie maker Vekoma. Er kan 1 trein tegelijkertijd operen die in staat is om 20 personen mee te nemen. In totaal kan de Raik 720 bezoekers per uur verwerken.

Je vindt de Raik in het thema deel “Klugheim” van Phantasianland. Het thema lijkt op een oud Wild West dorpje. Het treintje zou daarom ook een mijntrein kunnen zijn. Toch is er gekozen om niet voor het volledige mijntrein thema te gaan. Je komt niet in een mijn, wel schiet je lang allerlei houten, oude huisjes. De Raik is 1 van de achtbanen van Phantasialand.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OqtMnsFnqWc?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 100

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Jakko Janssen

    Leuk Leuk! Mooi hoor al die record. Maar zo heel heftig is hij niet.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *