Taron - Phantasialand - Pretpark Vergelijker.nl
[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

De snelste en langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld

Taron is de snelste, en in zijn bouwstijl ook de langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld. Het spoor is zo verwikkeld ingebouwd in het themagebied dat er de baan zichzelf maar liefst 116 maal kruist, ook dat is een wereldrecord voor een lanceer-achtbaan. Met de meest intensieve katapult-lancering ter wereld raast Taron door tunnels, langs rotswanden en over de daken van de houten huizen.

3 keer wordt je in totaal gelanceerd. En omdat je niet over de kop gaat lijkt deze achtbaan vrij schattig. Maar vergis je niet! de Trein haalt een maximale snelheid van 117 kilometer per uur! Ter vergelijking: dit is 11 kilometer per uur sneller dan de snelste achtbaan van Walibi Holland: de Goliath. Het hoogste punt is wel wat minder hoog, namelijk 30 meter. De snelheid zit hem echt in de lanceringen!

De Taron ziet er echt heel gaaf uit! Helemaal in het thema Noorse Mythologie raas je echt over de Noorse huisjes en zit de rails helemaal verweven met het Noors uitziende dorp! Niet alleen kruist de achtbaan zichzelf extreem vaak. Ook de familie achtbaan Raik wordt verschillende keren gekruist. Pas op dat je elkaar niet raakt!

Sta je in de rij, en wordt de spanning je toch te veel. Knijp er dan tussenuit. Er is namelijk een zogenaamde Chicken Exit aanwezig, voor de bangeriken die op het laatste moment toch niet durven. Ook is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de quick pass. De Taron is in staat om 1200 personen per uur te verwerken. Verdeeld over 4 treinen kunnen er 16 bezoekers in per trein. De achtbaan is gebouwd door Intamin AG en is compleet van staal.

Je vindt de Taron in het thema deel “Klugheim” in Phantasialand. Je vindt hier alle achtbanen van het park.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wNs6oRhObc8?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 130

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

3 Reacties

 1. paul

  super koel

  Antwoord
 2. Willem

  Deze achtbaan ziet er echt gaaf uit! En hij gaat HAAAAAAAAARD! 😀 🙂

  Antwoord
 3. Jan-Evert

  Super kicken!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *