Anton Pieck Plein

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Efteling’s meest authentieke plek

Op een Oud-Hollands dorpsplein in de Efteling vliegen de zweefmolens je om de oren. Geniet ouderwets gezellig van alle attracties en lekkernijen verkrijgbaar bij de verschillende restaurants en automatieken. Voor zowel groot als klein is het Anton Pieck Plein fijn om te bezoeken. In het sprookjesachtige Marerijk vind je het Anton Pieck Plein. Parkplattegronden zijn verkrijgbaar bij de ingang van de Efteling. Van daaruit is het 10-15 minuten lopen.

Het Anton Pieckplein is een Oud-Hollands dorpsplein dat zich bevindt in de noordoostelijke hoek van Marerijk, tussen restaurant Het Witte Paard en het Reizenrijk. Rondom het plein liggen Pieckse gebouwen met horecapunten en winkeltjes. Op het plein vinden we allerhande kermismolens, tweemaal een Holle Bolle Gijs, het Efteling Museum en enkele verstrekkers van verrassingseieren. Het plein is genoemd naar grondlegger Anton Pieck.

Het tegenwoordige Anton Pieckplein bestaat eigenlijk uit meerdere pleinen die door de jaren aan elkaar zijn verbonden: het oorspronkelijke Anton Pieckplein uit 1954, het naastgelegen Speeltuinplein uit 1955 en het in 2003 door Michel den Dulk vernieuwde plein achter de Anton Pieckcarrousel. Voor de opening van het Lavenlaar in 1990 werd met Anton Pieckplein enkel het oorspronkelijke pleintje met de waterpomp aangeduid. Sindsdien doelt men met de naam op het hele gebied met draaimolens.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/U1K3hVnox8o?rel=0&showinfo=0&start=8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Speeltuin

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Woeze willie

    Leuk plein, speeltoestellen en een draaimolen en wat plaats om te zitten. 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *