Droomvlucht

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Je dromen kunnen waarheid worden

In deze betoverende wereld met elfen en trollen komen eenhoorns en bosdieren tot leven. En wanneer de nacht valt, zweven de steden gewichtloos door de duisternis. Tot het daglicht terugkeert en iedereen in het betoverende bos weer gelukkig ontwaakt in deze indoor attractie Droomvlucht.

Droomvlucht is een attractie voor het hele gezin. In deze overdekte dark ride moeten kinderen kleiner dan 1,10 m door een volwassene begeleid worden. Vanaf voorjaar 2018 kunnen bezoekers met een beperking de attractie ook beleven dankzij de Virtuele Droomvlucht. De bezoeker met een beperking neemt niet daadwerkelijk plaats in de attractie, maar krijgt dankzij virtual reality en andere technieken dezelfde ervaring!

Droomvlucht is een hangende darkride in de Efteling. De attractie is ontworpen door Ton van de Ven en is geopend in 1993. In deze darkride zweven de bezoekers in gondels door een fantasiewereld, die zes minuten duurt en totaal 425 meter lang is. Doordat de gondels individueel worden aangestuurd, ondervindt men gedurende de rit verschillende snelheden. Ook klimt men tijdens de Droomvlucht tot een hoogte van dertien meter, om ten slotte in de laatste scène via een spiraal in een afgeremde vrije val weer naar beneden te zweven.

In de wachtrij bevindt zich een podium waar vroeger optredens gedaan werden als het erg druk was. Bij de uitgang van de attractie bevindt zich een restaurant (de Gulden Gaarde) en een souvenirshop (Dromerijen), die in 2007 verbouwd is. De sfeermuziek voor de diverse scènes in Droomvlucht is gecomponeerd door Ruud Bos. Hij schreef eerder al de muziek voor Fata Morgana.

De ingang van de Droomvlucht is gelegen aan het Ton van de Venplein, links naast Raveleijn en schuin naast het Station Marerijk. Droomvlucht was oorspronkelijk bedoeld als jubileumattractie ter ere van het veertigjarig bestaan van het park, maar vanwege problemen met het transportsysteem werd de opening een jaar uitgesteld. Droomvlucht is, na Carnaval Festival en Fata Morgana de derde darkride in de Efteling. De attractie wordt vanaf de opening tot heden continu het hoogst gewaardeerd door bezoekers. De attractie vormde in 2011 de basis voor Droomvlucht de Musical.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qpJQ5HgFjHY?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Angie Meen

    Een fantastische geweldige reis… iedere keer weer te gek!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *