Carnaval Festival

Efteling | 2 reacties

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Reis de wereld over met Jokie & Jet

Een wereldreis in acht minuten met Carnaval Festival! Deel vreugde en geluk met elkaar en ontmoet vrolijke mensen. Jokie & Jet nemen je mee op reis naar verschillende landen! Maak kennis met diverse culturen en feest mee met alle rode neuzen ter wereld. Ontdek de verschillen en overeenkomsten in Carnaval Festival.

In Carnaval Festival zit men in een wagentje dat via het Omnimover-systeem bezoekers transporteert door het gebouw, waar door middel van muziek, decors en zo’n 275 poppen vrolijke scènes worden uitgebeeld van verschillende culturen over de wereld. De ingang van Carnaval Festival is te vinden aan het Carnaval Festivalplein waar ook Vogel Rok en Monsieur Cannibale zijn te vinden. De attractie werd geopend in 1984 en was de eerste darkride van de Efteling. Al eerder had het park attracties ontwikkeld als De Indische Waterlelies en het Spookslot, waar bezoekers door middel van scènes, belichting, decors, bewegende figuren en muziek in een sprookje worden geplaatst, maar nog nooit eerder was er een transportsysteem gebruikt om bezoekers langs verschillende scènes te vervoeren.

De geestelijk vader van Carnaval Festival is Joop Geesink, die de attractie vlak voor zijn overlijden heeft bedacht en ontworpen. De attractie, in een advertentie uit 1984 door de Efteling ‘een levensgrote kijkdoos’ genoemd, is voornamelijk landelijk bekend door de muziek. Het herkenbare deuntje is bedacht door Toon Hermans. Ruud Bos zocht de harmonieën en noten erbij en verwerkte de hoofdmelodie tot verschillende arrangementen. Bos had daarmee zijn eerste samenwerking met de Efteling en bleef in de veertien jaar daarna de huiscomponist van het park. Carnaval Festival is de eerste keer dat het park geen bestaande muziek gebruikt, maar deze speciaal liet componeren.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Bn7lDGCO32s?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Rustig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

2 Reacties

  1. siep

    ja mee eens

    Antwoord
  2. Karel Burgerjon

    Prachtig prachtig prachtig. Na al die jaren blijf ik nieuwe dingen zien. Ongelofelijk hoor wat een beleving.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *