Halve Maen

Efteling | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Een schommelende vaart

Heen en weer op grote hoogte in de Halve Maen! In de pittoreske Hollandse haven ligt de Halve Maen: een VOC-schip dat de wereld rondvoer. Enkel waaghalzen durven aan boord te gaan van Europa’s grootste schipschommel. Deze brengt je gewichtloos tot grote hoogte voordat ze terugkeert naar haar veilige haven. Durf jij het aan om deze 180° schommelende boottrip te nemen?

De Halve Maen is de grootste schipschommel van Europa. Iedereen mag plaatsnemen in de boot, maar kinderen onder de 1,20 m mogen alleen onder begeleiding een ritje maken. Ouders kunnen hier ook gebruik maken van de babyswitch, dan hoef je niet twee keer in de rij te staan. De attractie is niet geschikt voor zwangere vrouwen en is alleen geopend als de weersomstandigheden het toelaten.

De Halve Maen of Schipschommel is een schommelschip in de Efteling. De attractie ligt in Ruigrijk en is in 1982 geopend. De Halve Maen is een kopie van een VOC-schip dat echt heeft bestaan, gesitueerd tegen de achtergrond van een haventje in de stijl van Anton Pieck. Het was kapitein Henry Hudson die, vanaf Texel vertrokken op zoek naar een westelijke route naar Indië, in september 1609 hiermee de rivier binnenvoer die nu de haven van New York is.

De Halve Maen is de tweede ‘heftige’ attractie die de Efteling bouwde, na de komst van de in 1981 geopende Python, toentertijd de grootste achtbaan van Europa. Met deze attracties heeft de Efteling haar tot dan toe nostalgische, sprookjesachtige koers bijgesteld. Hiermee is het park zich mede gaan richten op de oudere jeugd en volwassenen.

De Schipschommel is twintig meter hoog, heeft een uitzwaai van 25 meter en bereikt een snelheid van 54 kilometer per uur. In totaal kunnen 84 mensen plaatsnemen in de schommel. Hiermee is het de grootste schipschommel van Europa! In die hoedanigheid heeft het ook een plaats verworven in het Guinness Book of Records.

De bouw kostte destijds rond de twee miljoen gulden (Ongeveer €900.000). De ingang van de schipschommel is te bereiken via een houten ingang die zich naast de Game Gallery bevindt. Via een hal kan er op drukke dagen uit twee rijen gekozen worden, één om in het midden te zitten en één voor de bovenste zitbanken voor- en achterin het schip.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Fg6DGotd2Co?rel=0&showinfo=0&start=7" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Matig

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Tour

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 80

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 220

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Michael Renders

    is aan de zijkant niet eng? ga je echt 90° zitten als je van achter zit?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *