Black Mamba - Phantasialand - Pretpark Vergelijker.nl

Black Mamba

Phantasialand | 1 reactie

[mrp_rating_result rating_form_id="2" no_rating_results_text="Deze attractie is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!" show_rich_snippets="true"]

Black Mamba, Koning der slangen!

Deep in het hart van Afrika vind je de Black Mamba, de giftigste slang van alle slangen. Verwacht geen easy-ride wanneer je in deze rollercoaster stap! De Black Mamba gaat hard, kent veel loopings en een enorm hoge G-kracht. Ervaar hoe het is en wordt door elkaar geschut in deze fantastische achtbaan!

De Black Mamba is een omgekeerde stalen achtbaan vergelijkbaar met de Condor in Walibi Holland. Maar dan van een andere makelij. Een omgekeerde stalen achtbaan wil zeggen dat de trein niet over de rails gaat maar eronder hangt. Dit zorgt voor extra beleving en spanning omdat de passagiers niet in staat zijn om de rails te zien.

De rit is kort, slechts 47 seconden, maar intens. De Black Mamba bereikt een G-kracht van 4,5! Daarbij bevat hij een looping, 2 kurkentrekkers en nog een andere inversies. Het hoogste punt van de achtbaan bevind zich op 26 meter maar de baan schiet door wanneer hij de grond bereikt! Een deel van de baan bevind zich namelijk onder de grond waardoor de trein een val van 27 meter meemaakt! Deze baan is in staat om 1500 bezoekers per uur te verwerken.

Op 10 verschillende plekken ervaren de passagiers een zogeheten “near-miss”. Dit betekend dat het lijkt alsof je met je voeten of zelf je het hele treintje ergens tegen aan gaat botsen. Maar net op tijd zal de trein van koers veranderen en de obstakels omzeilen. Dit gebeurt met een maximale snelheid van wel 80 kilometer per uur!

Je vindt de Black Mamba in het thema gedeelte “Deep in Africa” van Phantasialand. Voor deze attractie is het mogelijk om de quick pass te gebruiken. Let op: deze rollercoaster zal gesloten zijn wanneer de temperatuur onder de -5 graden zakt. Hier vindt je de andere achtbanen van Phantasialand.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0zQBXhN8kGI?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pretpark vergelijker - intensiteit attractie

Intensiteit: Intensief

Pretpark vergelijker - type attractie

Soort attractie: Achtbaan

Pretpark vergelijker - minimale lengte

Minimale lengte: 140

Pretpark vergelijker - maximale lengte

Maximale lengte: 195

[mrp_rating_form rating_form_id="2"]

1 Reactie

  1. Klaas de achtbaan baas

    WAUW wat eeen baan!! 😀 Allen toch jammer dat hij zo snel voorbij is. daarom geen 5 van mij

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *